Salut. M-aș bucura să vizitați și blogul de recenzii pe care scriu http://www.carteadeschisa.ro/ Azi 16 decembrie pe carteadeschisa.ro despre ultima carte a lui Dan Lungu Cum să uităm o femeie Și mai citiți nene și poezii pe situl deja cunoscut.

Vrem școala pe viscol!

Pace, dreptate și bine!

Victor Ponta și comițiile lui au decis să suspende preț de o săptămână cursurile din școli din cauza intemperiilor deosebit de nefavorabile de iarnă – viscole cu coduri roșii, temperaturi geroase, troiene cât casa, în fine, banale tablouri hibernale în care ăia mari își dovedesc an de an incompetența. Prin urmare, prichindeii nevoiți nu numai să nu meargă la școală, dar și să stea prizonieri acasă, în fața domnului ecran, i-au înnebunit pe părinți cu cine naiba să-i lase toată această săptămână, pentru că… înainte de toate… școala e un loc de lăsat aproape pe gratis copiii.

Astfel, părinții au fost înnebuniți că nu-și găsesc un substitut rapid și au rupt ușile MEN cu reclamații. Cine a avut un bătrân dintre rude pe-aproape, bine de el, cine a putut să nu-l prindă viscolul și să-și importă o asemenea rudă de pe la țară, iară bine, dar sunt și dintre familiile sălbăticiuni, uneori monoparentale, cu părinți care nu vor să știe de nimeni și care sunt obișnuiți să le dea societatea tot ce poftesc pe moca. În particular, se arată adevărate scârbe – evident, în numele libertății – dar, altfel, vor ca societatea, așa, în întregul ei, să le ofere totul gratis. Și cum nu dovedesc bineînțeles în asemenea condiții nimic, evident că atacă pe cât mai coroziv posibil școala. Normal, cum și-au permis eminențelor sale să nu le preia odraslele! De ce nu sunt microbuze, de ce nu se fac greve ale profesorilor care să ceară mai mult de muncă?! De ce școlile particulare învață – dar câte sunt, în realitate? – și alea publice nu!  Astfel de părinți au mereu la îndemână un uppercut la adresa școlii, a profesorilor și, până la urmă, a societății întregi pentru că dumnealor nu și-au făcut un plan de rezervă pentru asemenea situații.  N-au decât să facă și clăbuci de la supărare, dar ideea e că scriu în ziare astfel de tâmpenii și li se acordă un spațiu nedrept de generos. Am senzația că există redactori care pur și simplu încurajează dărâmarea ideii de școală.

Eu atât mă gândesc… Au fost vânturi de 80-90 de km / oră. Cum ar fi putut fi trimiși copiii de primară ori de gimnazială la școală, mai ales că unii merg și o grămadă pe jos, prin câmp deschis. Au murit de frig adulți în propria lor ogradă, ce s-ar fi întâmplat cu toți acei copii? Poate că da, profesorii ar fi trebuit să-și facă apariția la școală pentru elevii care puteau totuși veni, dar care dintre tineri nu ar fi profitat de situație pentru un chiul motivat? Evident, reclamagiii noștri ar fi dorit să poată fi accesată școala pentru rolul menționat înainte, de păstrare în siguranță, în rest, probabil și ei erau conștienți că activitățile didactice nu putea fi reduse decât la minimum.  Puah! Uite unul dintre linkurile cu asemenea năzdrăvănii – al lui Laurențiu Mihu de la România liberă. Ori tot de la același ziar, cel al lui Petre Badica.

 

This entry was posted in Gândurile cinicului. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>